Beweeg Ieks II groot succes!

Zaterdag 24 december 2016 stond in het teken van het prestigieuze Zaans Zaalvoetbatoernooi ‘’Beweeg Ieks’’ in het spiksplinternieuwe Topsportcentrum ”De Koog” te Koog ad Zaan. Het evenement van stichting ZSAlliance werd voor de tweede keer met succes georganiseerd in samenwerking met o.a. Gemeente Zaanstad, Sociaal Wijkteam, Zaans Soccer Talent en STR13.

Het programma was als volgt: De 8 deelnemende teams FC Lovely Stuff, Young Kings, FC Kenzo, Bouti 030, The Counters, FC Sneuvelinda, Junias’s Squad, en VNS United, waren ingedeeld in twee groepen van vier teams. Poule A en Poule B begonnen rond de klok van 11:30 meteen sterk met de poulefase van het zaalvoetbaltoernooi voor 15 – 25 jaar. In de twee sporthallen werd er fanatiek en serieus gespeeld, en dat een dag voor Kerst! Sterk! De inzet van de spelers was goed te zien in de beginfase van het toernooi.

FC Lovely Stuff

Tijdens de groepsfase begon er al een klein beeld te vormen wie uiteindelijk door zou gaan als de nummers 1 en 2 van de groep want waar winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers en moesten we na de groepsfase afscheid nemen van 4 teams. Young Kings en The Counters waren direct uitgeschakeld, maar Junia’s Squad en FC Lovely Stuff gingen in een onderling duel uitmaken wie de nummers 5 en 6 zou gaan worden, door een knappe 4 – 5 overwinning wist Junia’s squad die 5e plek te bemachtigen.

FC Kenzo

In poule A was het ook nog even spannend FC Kenzo, die als nummer 1 was geëindigd was dus zeker van de halve finale, op een gedeelde 2e plaats was het Bouti 030 en FC Lovely Stuff met dezelfde aantal punten en doelsaldo, deze twee teams gingen strijden wie er als definitieve nummer twee door zou gaan naar de halve finale, dat duel won Bouti 030 met gemak met een einduitslag van 6 – 2. De halve finalisten waren bekend en we konden ons opmaken voor de halve finales, er zaten vele mooie momenten in de poulefase kijkend naar de variërende scores die aangaven dat het niveau daadwerkelijk hoog was en het tempo moordend. Vaak werd er door de keeper ook de nul gehouden maar de verdediging mag hierin zeker ook niet vergeten worden omdat er met oprechte passie en vuur gespeeld werd, positief vuur wel te verstaan! Want naarmate het toernooi vorderde kwam er een soort van verborgen kracht los en ging die spreekwoordelijke knop om bij veel spelers en dat was goed waar te nemen in de halve finales.

Na een kleine onderbreking gaf danseres Suela Wilsterman van de Zolarsem Dance Generation, samen met haar crew een spectaculaire showcase weg. Direct daarna gingen de halve finales van start in Zaal 1. Terwijl in Zaal 2 vier trainers van de ZSAcademy een uitgebreide zaalvoetbal training gaf aan de jeugd tussen 4 – 12  jaar. De jeugdige spelertjes deden fanatiek mee aan de zaalvoetbal training onder leiding van hoofdtrainer/coach Chiel Damen. Deze ervaring zorgde voor blije gezichten van de vele trotse ouders en grootouders op de tribunes. DJ Benzohaai, artiest Gibba en host Julio Rossonero zorgden gedurende de hele dag voor een goede sfeer.

HALVE FINALES

De eerste halve finale (2 keer 10 minuten) ging tussen Bouti 030 – FC Sneuvelinda, na een zinderende 20 minuten waarin de eindstand 3-3 bleef, gingen we ons opmaken voor penalty’s. Elk team nam drie penalty’s waarin FC Sneuvelinda de betere was door de penalty shootout met 2-1 te winnen. Bouti 030 miste er helaas twee en was hierdoor uitgeschakeld.

De andere halve finale ging tussen VNS United – FC Kenzo. Na reguliere speeltijd eindigde dit duel ook in een 3-3 gelijkspel. De spelers namen dit ”Beweeg Ieks” zaalvoetbaltoernooi serieus en dat was positief om te zien getuige hun inzet. Ook hier moesten penalty’s uitmaken wie naar de finale zou gaan. In deze serie gingen de teams maar liefst zeven keer richting de stip, maar het was VNS United dat overwon en kalm bleef door de penaltyserie beter te nemen en deze met 6 – 5 te winnen.

VNS United

FINALE

FC Sneuvelinda – VNS UNited, op papier de twee sterkste teams en die elkaar al tegen waren gekomen in de poulefase dus we konden ons zeker gaan opmaken voor een spectaculair duel wat het ook daadwerkelijk was, de 1e helft bleef het verassend 0 – 0 het spel ging op en neer en het tempo was hoog, maar kort na de pauze kwam Sneuvelinda via een snelle uitbraak op voorsprong. Gollllll 1 -0 !!! VNS United had het een beetje moeilijk en leek uitgeput , maar ze gaven niet op en kwamen in de slotfase toch nog terug met de verdiende gelijkmaker. Gollllll 1-1 !!!!! STERK!

Maar door een klein foutje in de verdediging en onoplettendheid van VNS werd het in de extra van de extra tijd toch nog 2-1 voor FC Sneuvelinda en waren zij de terechte kampioen van het ”Beweeg Ieks” Zaalvoetbaltoernooi 2016. FC Sneuvelinda werd gekroond tot de absolute ongeslagen winnaar en werd overhandigd met een prachtige Beker. Alle spelers van FC Sneuvelinda kregen een trainingsshirt van hun favoriete voetbalclub.

De winnaars van 2016; FC Sneuvelinda

De topscorer van het Beweeg Ieks toernooi werd Youssef El Kaid, die uitkomt voor VNS United, deze attractieve speler heeft deze dag zijn goede spel laten zien en de meeste goals gemaakt en werd hiervoor door zijn goede prestaties beloond met een Beker… KLASSE !!!

De Speler van het toernooi was Marouane El Ibrahimi, deze speler komt uit voor het winnende team FC Sneuvelinda. Deze man was zonder meer, ongetwijfeld , de ster van het Beweeg Ieks toernooi 2016. Zijn inzicht en kwaliteiten spraken voor zich. Hij was vaak aan de bal stond aan de basis van veel acties en doelpunten. Ook hij werd natuurlijk in het zonnetje gezet en werd beloond met een Gouden Schoen voor zijn geweldige optreden.

Alle mooie acties en goals zijn binnenkort op de website te zien in de aftermovie gefilmd en bewerkt door onze partner STR13.

Een positieve dag, we hebben goed en verzorgd voetbal gezien met mooie duels en de inzet was 100% … STERK ! De spelers waren erg sportief, de regels werden zorgvuldig nageleefd en de scheidsrechters werden gerespecteerd, dat zorgde voor een positief verlopen toernooi. Wat ook gezegd mag worden was de uitstraling van alle deelnemende teams qua tenue’s. Dit oogde van kwaliteit en professionaliteit en verdient een compliment. Hiermee werd er een signaal afgegeven dat er volwassen gedacht en gespeeld gaat worden. Namens de redactie van Zaans Soccer Talent willen we de mogelijkheid nemen om alle spelers, scheidsrechters, medewerkers bezoekers en toeschouwers graag bedanken voor jullie inzet. En natuurlijk een groot compliment naar TopsportCentrum ”De Koog”  voor de prettig verlopen samenwerking.

Namens alle leden van het Zaans Soccer Talent wensen wij iedereen een fijne jaarwisseling toe, en zien wij jullie graag allemaal terug bij het volgende ”Beweeg Ieks” Zaalvoetbaltoernooi in 2017 !!!

Happy Soccer New Year !

Geschreven door Julio Rossonero.

Stand en Uitslagen:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven