ZSAlliance pakt 3e prijs schoolvoetbal toernooi Zaanstad Zuid

De trainers van de ZSAlliance hebben samen met de meiden van basisschool de Tamarinde de 3e prijs behaald tijdens het schoolvoetbal toernooi Zaanstad Zuid bij Zaanlandia. Op de finale dag speelde de Tamarinde 1 in een poule van drie teams tegen de Roos 1 en Voorzaan 1. De winnaar speelt in de halve finale tegen een andere nummer 1 uit een van de andere drie poules  De eerste wedstrijd tegen de Roos werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Noella Lomas, Shania Joelfan en Dylana Hoogvliets.

AJMM3285De tweede poulewedstrijd speelden beide tegenstanders tegen elkaar. Door de 3-0 overwinning van de Roos 1 op Voorzaan 1 heeft de Tamarinde genoeg aan een gelijkspel tegen Voorzaan. Het team leek fysiek een stuk mindere tegenstander te zijn en werd door doelpunten van Shania Joelfan, Dalila el Bacha, twee keer Noella Lomas en Chaima Bounhalli met 5-0 verslagen.

AJMM3250In de halve finale kwamen Noella Lomas en Shania Joelfan een aantal ploeggenoten tegen van sc Hercules Zaandam. Tegenstander Kogerveld zou de eerste echte krachtmeting worden. In de eerste minuten drukken de meiden van de Tamarinde de tegenstander terug op eigen helft en krijgen via Shania Joelfan de eerste grote kans, maar de keepster van Kogerveld is net op tijd om het schot te blokken. Daarbij raakt zij geblesseerd aan haar voet en ook Shania heeft pijn maar beiden bijten op hun tanden en zetten de wedstrijd voort.

AJMM3280Kogerveld weet zich staande te houden en vanuit een lange trap komt een aanvaller van Kogerveld voor keeper Sude te staan en scoort het eerste doelpunt bij Sude in het toernooi. Na de wissel van speelhelft doet de Tamarinde er alles aan om nog een doelpunt te maken maar de meiden van Kogerveld verdedigen goed en schieten veel ballen over de zijlijn om tijd te winnen. Met nog een paar minuten te spelen mag de Tamarinde een corner nemen. Noella Lomas neemt hem goed en bij de tweede paal scoort Shania bijna de gelijkmaker maar ze raakt de bal niet goed. Uit de tegen aanval scoort Kogerveld uit weer een lange bal de 2-0 en de wedstrijd is gespeeld. Direct uit de aftrap scoort Shania alsnog de 2-1 uit een prachtige aanval maar het is niet genoeg want na de aftrap van Kogerveld fluit de scheidsrechter vrijwel direct voor het eindsignaal.

AJMM3286Kogerveld 1 naar de finale samen met Hannie Schaft 1 en de Tamarinde 1 voor de 3e/4e plek tegen in ’t Veld 1.

In de troostfinale spelen de meiden tegen een soort gelijke tegenstander en maken er een leuke wedstrijd van. In ’t Veld krijgt een aantal kansen maar keeper Sanem weet haar doel schoon te houden met een aantal goede reddingen. De Tamarinde krijgt ook veel kansen maar de bal wil er maar niet in. Pas in de slotfase scoort Dylana uit een prachtige steekpass van Shania de 1-0.

AJMM3233Een mooie 3e plek om trots op te zijn!