FC Zaanstad

Bij de oprichting van stichting ZSAlliance in 2010 zijn de ZSA pioniers na tal van gesprekken te hebben gevoerd op het idee gekomen om FC Zaanstad op te richten. Wij zijn van mening dat de Zaanse gemeenschap veel talent waarborgt en in potentie een club verdient die de naam van de stad draagt. De teams zijn dan ook een weerspiegeling van de Zaanse maatschappij. Het bestuur van de club bezit een jonge geest, dat in combinatie met een mix van ervaring en talent binnen de lijnen begint aan de uitdaging om de trots van Zaanstad te worden.

Binnen de club staan de aspecten respect, strijd en discipline centraal, maar ook plezier en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het doel is om competitief zo hoog mogelijk te spelen met talentvolle (straat)voetballers uit de omgeving. FC Zaanstad heeft als ambitie om een stabiele voetbalclub te worden, waarbij er constant ruimte is voor innovatie en verbetering op grond van sport, voeding en leefstijl. De club kijkt altijd naar de toekomst en denkt aan de lange termijn.

Zaalvoetbal

Na een succesvolle periode op het veld is FC Zaanstad in het seizoen 2016/2017 onder dezelfde naam gestart als zaalvoetbalclub. Dit resulteerde gelijk in twee enthousiaste teams met talentvolle spelers uit Zaanstad, die het veld voetbal combineren met zaalvoetbal. De eerste twee seizoenen zijn tot nog toe erg succesvol gebleken. Het eerste seizoen 2016/2017 werd door zowel het eerste team in de hoofdklasse , als het tweede team in de 1e klasse gestreden om het kampioenschap. Dit is helaas met beide teams net niet gelukt. In het seizoen 2017/2018 draaiden beiden teams boven in de hoofdklasse van de Koepel competitie mee om het kampioenschap. Uiteindelijk is FC ZS 1 kampioen geworden. FC ZS 2 was nog lang in de race om het kampioenschap, maar eindigde op een mooie tweede plaats.

Toekomst

Voor komend seizoen is de ambitie uitgesproken om met het eerste team door te groeien naar de KNVB competitie. Het bestuur heeft hard gewerkt om dit te realiseren en het vlaggenschip is ingedeeld in de 2e klasse C. Ook zijn we erin geslaagd om een dames team aan te trekken, zij spelen in de 1e klasse van de Zaanse Koepel competitie. Komend seizoen bereiden wij dit team uit met een talentvol tweede damesteam, dat in het seizoen 2019/2020 zal gaan starten in de Koepel competitie.

Om door te groeien als club hebben wij natuurlijk ook meer vrijwilligers nodig. Zo zijn wij nog op zoek naar club scheidsrechters. Heb jij interesse om de club te versterken als scheidsrechter, speler, vrijwilliger, bestuurslid of sponsor? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier op de website.

 

Scroll naar boven